Webbplatsen förändras sommaren 2017

22 juni, 2017

Under sommaren 2017 publicerar vi utdrag med förklaringar, exempel och illustrationer till kriterier på nivå AA i tillgänglighetsstandarden WCAG 2.0. Anledningen är att senast den 23 september 2018 kommer lagstiftning som gör att myndigheter och många andra måste uppfylla standarden, som inte alltid är så lätt att läsa.

Observera att detta inte innebär att antalet riktlinjer blir fler. Tvärtom blir det färre riktlinjer att hålla koll på eftersom vi i samband med arbetet rationaliserar bort några webbriktlinjer som har ett stort överlapp med kriterier från WCAG.

Vi jobbar också med designen, strukturen, mobil presentation, sökfunktionen med mera. Vi hoppas att det ska bli lättare att få överblick och att hitta rätt innehåll.

Riktlinjernas adresser förändras, men äldre länkar ska ändå fortsätta fungera.

Kom gärna med kommentarer, felrapporter och förslag, både när det gäller innehåll, utformning och funktion!
Använd till exempel kommentarsfunktionen eller skicka e-post till info@webbriktlinjer.se.

Kommentarer (0)