DIGG och PTS samarbetar kring webbriktlinjer.se

2 oktober, 2018

Vägledningen för webbutveckling har funnits i olika former sedan 2002, och har genom åren varit mycket uppskattad. Ansvaret har gått i arv mellan flera olika myndigheter, och fram till i somras hade Post- och telestyrelsen regeringens uppdrag att ansvara för vägledningen.

I sin proposition 2017/18:299 om genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet skriver regeringen att ”Från och med den 1 september 2018 är det Myndigheten för digital förvaltning som har som permanent uppgift att ansvara för vägledningen.” Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) inrättades just den 1 september 2018.

Enligt en överenskommelse med DIGG fortsätter PTS att hålla i den praktiska förvaltningen under resten av 2018, i nära samarbete med den nya myndigheten.

Vägledningen behöver ständigt vidareutvecklas för att kunna vara relevant. Har du förslag på hur den borde vidareutvecklas framöver för att möta dina behov? Hör i så fall gärna av dig! Du kan exempelvis använda adressen info@webbriktlinjer.se eller någon annan kontaktinformation som du hittar på sidan Om webbplatsen.

 

Kommentarer (0)