Riktlinje nr 31 Prio 4

Länka alla sidor till startsidan

Det går inte att förutse på vilken webbsida användarna börjar sina besök, eller när de behöver hjälp för att leta vidare. Se därför till att alla sidor på webbplatsen har länkar till sidor och funktioner som är viktiga för navigeringen.

Om denna riktlinje Länk hit


Rekommendationer för länkar till viktiga sidorLänk hit

  • Se till att alla sidor har länkar till startsidan och andra sidor som är viktiga för orienteringen. Det kan vara webbkartan, ”Om webbplatsen”, sökfunktionen och information på andra språk.
  • Placera länkarna i sidhuvudet och/eller i sidfoten.
  • Länka webbplatsens eller organisationens logotyp till webbplatsen startsida. Om logotypen är en bild, ange i alt-texten att länken går till startsidan.

Läs även R30. Använd startsidan för att ge en introduktion till webbplatsen.


Exempel: Boverkets och Konsumentverkets gemensamma webbplats omboende.seLänk hit


Boverkets och Konsumentverkets gemensamma webbplats omboende.se ligger länken till webbplatsens startsida i sidhuvudet. De båda organisationernas logotyper ligger länkade till respektive organisation i sidfoten.


MätbarhetLänk hit


Testa genom att undersöka ett representativt urval av sidor på webbplatsen eller alla sidmallar. Se till att det går att navigera från var och en till webbplatsen startsida och till andra sidor som är viktiga för orienteringen.Kommetarer (0)