Fråga 1 av 19

Anpassa till små skärmar

Pekskärmar och mobila enheter kräver anpassning till små skärmar

Allt fler människor använder pekskärmar och mobila enheter med små skärmar för att söka information, kommunicera och utföra ärenden på nätet. Idag har dessutom många smartphones ett bra inbyggt stöd för tillgänglighet vilket ytterligare är en anledning till varför din webbplats ska fungera bra även på mobila enheter.

Webbriktlinje: R111 Anpassa webbplatsen för små skärmar

Så här fungerar mobil tillgänglighet

En webbplats bör byggas så att innehåll och funktioner anpassar sig till den enhet användaren för tillfället använder, oavsett om det är en mobiltelefon, en surfplatta eller en stationär dator. Ofta löser man detta genom att bygga en webbplats med responsiv design (följsam design) som gör att webbplatsen förändrar utseende beroende på användarens enhet. En del företag eller organisationer väljer att bygga separata mobilanpassade webbplatser med begränsad information eller tar fram en app för exempelvis en enskild tjänst. Oavsett detta bör er huvudwebbplats fungera på olika typer av enheter som mobiltelefoner med små skärmar eller surfplattor.

Med det webbaserade verktyget Viewport Resizer kan du snabbt testa hur en webbplats design och innehåll ser ut med olika skärmupplösningar, men funktionaliteten måste du kontrollera genom att testa webbplatsen i olika enheter och med olika webbläsare.

Fungerar webbplatsen även i enheter med små skärmar som smartphones och surfplattor?
Fortsätt testet senare